Dock blev det väldigt poröst eller vad man ska säga så det är nog lättast att äta upp inom ett par dagar utan att frysa ner det.
Fast nu har ju jag fryst ner det så jag kan ju berätta sen om det var en smart idé eller inte :) Jag lämnade några skivor uppe för att få den nybakta effekten en dag till. Inte för att det är jag som äter det, men ändå.
Tänkte att jag skulle testa med mitt mjöl en annan dag också, det brukar ju alltid vara lite klurigare så vi får se om jag behöver ändra något i receptet.
Här kommer det: Ugn 220C, ca 40 min nedre delen
- 50 g jäst
- 100 g smör
- 2 ½dl mjölk
- 2 ½dl vatten
- 4 msk pofiber
- 3 msk sirap
- 2 tsk salt
- 12-13 dl mjöl (Icas vita)
- 1 lagom stor finriven morot
Gör så här:
- Smula jäst i en bunke
- smält smöret och häll i mjölk + vatten, värm till 37C
- Rör ut jästen med lite av blandning, häll sedan i resten i bunken
- Blanda i sirapen
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll i bunken
- Arbeta ihop degen ordentligt ca 5 min, den ska vara lite kletig.
- Riv ner moroten och blanda in i degen
- Jäs ca 30 min under bakduk
- Smöra en brödform (tror att min var på 1,5L) och täck med psyliumfrön (stavning?)
- Knåda ihop degen ordentligt utan mer mjöl, den ska fortfarande vara lite kletig
- Fördela degen i formen och jäs ytterligare ca 30 min med bakduk.
- In i ugnen ca 40 min, nedre delen 220C
- Låt svalna, utan form, på galler under bakduk
- Njut!




Läckert brödet blev nertill! Har glömt nu varför man använder po-fiber? Du kanske kan färska upp mitt minne!
SvaraRaderaVisst blev det :) po-fiber har du för att göra brödet luftigare.
SvaraRadera