Jag tyckte dock att det var lite mycket pepparrotsmak på det, men det är ju olika...
Här kommer receptet..
Fyllning:
1 paket creme cheese, 200g
4½dl kesella
3 msk riven pepparrot
2 msk dijonsenap
1 tsk svartpeppar
2 paket babyspenat
1 msk smör
salt och peppar
200g rökt lax
500g räkor med skal
1 Dillkvist
Pajskal:
2½ dl vetemjöl (3dl vid glutenfri)
75g smör
½dl kesella
Grädda i 200g
Gör så här:
1. Mät upp mjölet och blanda i smöret till en gryning massa. Häll i kesellan och blanda till en slät deg.
2. Använd en fomr med löstagbara kanter och kavla ut degen till botten och kanter. Ställ i kylen ca 30 min.
3. Nagga degen med en gaffel och grädde längst ner i 15 min 200g. Tag ut och låt svalna, lossa sedan kanterna försiktigt och lägg upp skalet på ett fat.
4. Skala räkorna. Mosa ihop osten med kesellan. Blanda i pepparrot, senap och peppar. Lägg spenaten i en stor gryta och rör om tills bladen sjunkit ihop. Ta upp dem och krama ur vätskan. Fräs spenaten med lite smör, salt och peppar och låt svalna.
5. Klicka försiktigt i ostkrämen i pajskalet. Bred på spenaten, lägg på laxskivor och lägg räkorna i mitten toppa med en dillkvist.
Ställ gärna in i kylen ett tag innan servering...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar