12 mars 2010

Ännu mera bak...:)

Igår bakade jag och Novalie choklad rutor, till fjällen. Så mycket som jag bakar dagarna innan fjällen bakar jag aldrig annars. Men det är ju så gott att ha något att tugga på till fikat i backen:)

Recept på chokladrutor (glutenfria)
3 ägg
4 dl socker
200g smör
6 dl mjölmix
1 tsk pofiber
1 msk bakpulver
1 dl kakao
2 dl mjölk


Glasyr:
3/4dl stark kaffe
2 msk smält smör
5 dl florsocker
1 dl kakao


Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Smält smöret
- Blanda mix med pofiber, bakpulver, och kakao.
- Rör ner mjölblandningen, smör och mjölk i smeten.
- Bred ut på en långpanna med bakplåtspapper.
- Grädda längst ner ca 30 minuter.


Blanda sedan samman ingredienserna av glasyren.
Bred ut den på den varma kakan strö över kokos och låt svalna innan du skär i rutor.



Igår kom min lillasyster till oss och ska sova här tills vi åker på söndag. Så ett önskemål från henne var att vi även skulle baka twix kakor. Dessa kakor fick vi på annandagen hemma hos Fiddes bror, mycket goda.

Twix kaka:
6½ dl mjöl
1 dl socker
225g smör


Kolakräm:
175g smör
2 dl socker
3 dl vispgrädde
2 msk sirap


200g mörk blockchoklad


Gör så här:
- Sätt ugnen på 175g
- Blanda alla ingredienserna till smuldegen.
- Tryck ut eller kavla ut på en långpanna med bakplåtspapper. (ett tips är att lägga ett bakplåtspapper på degen innan du kavlar så fastnar det inte.)
- In i mitten av ugnen 20 min.



- Blanda ihop alla ingredienser till kolan i en kastrull och låt koka mellan 1-1½ timme, tills den blir krämig.
- Låt kolan svalna något och bred sen ut den på bottnen.
- Smält blockchokladen i vattenbad och bred över kolan
- Ställ svalt och låt kallna ordentligt innan du skär den i små mumsbitar.





Det blir mycker gott under resan, men det åker man förhoppningsvis av sig i backen;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar