Eftersom jag är gluten så bakade vi bara glutenfria pizzabullar idag, jag orkade helt enkelt inte ställa mig med två degar.
Här kommer recept på dom glutenfria:
3 dl mjölk
½ tsk fiberhusk
½ pkt jäst
160g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 msk pofiber
ca 10 dl glutenfri mjölmix (Leilas)
Fyllning:
2 dl ketchup
2 msk pizzakrydda
ca 250g strimlad skinka
4 dl riven ost
Gör så här:
*Värm mjölken fingervarmt och blanda i husken.
*Låt svälla i 10 minuter.
*Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen
*Blanda tills jästen läst sig.
*Klicka ner smöret och tillsätt resten av ingredienserna.
*Kör i bakmaskin 5 min eller med elvsip.
*Mjöla bordet och kavla ut degen till en rektangel
*Bred ut ketchup och lägg på fyllningen, rulla ihop och skär i ca 20 bitar.
*Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa i ca 65 min.
*Pensla med ägg och oregoano.
*Grädda i 250grader ca 10-15 min
Vanliga pizzabullar:
50g smör
5 dl mjölk
50g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 st ägg
13 dl mjöl.
Fyllning: Samma som ovan.
Gör så här:
*Värm mjölken fingervarmt och lägg i smöret.
*Rör ut jästen i mjölkblandningen
*Tillsätt resterande ingredienser
*Låt jäsa i 30 min
*Dela degen i två rektanglar och bred på fyllningen
*Rulla ihop och skär vardera i ca 20 bitar
*Jäs i 15-20 min, pensla med ägg och oregoano
*Grädda i 225 grader i ca 10 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar