3 mars 2010

Pizzabullar

Idag har jag och Novalie bakat pizzabullar till fjällen. Det är gott att ha med sig till backen och hemmagjord pizza sallad.

Eftersom jag är gluten så bakade vi bara glutenfria pizzabullar idag, jag orkade helt enkelt inte ställa mig med två degar.


Här kommer recept på dom glutenfria:
3 dl mjölk
½ tsk fiberhusk
½ pkt jäst
160g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 msk pofiber
ca 10 dl glutenfri mjölmix (Leilas)


Fyllning:
2 dl ketchup
2 msk pizzakrydda
ca 250g strimlad skinka
4 dl riven ost



Gör så här:
*Värm mjölken fingervarmt och blanda i husken.
*Låt svälla i 10 minuter.
*Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen
*Blanda tills jästen läst sig.
*Klicka ner smöret och tillsätt resten av ingredienserna.
*Kör i bakmaskin 5 min eller med elvsip.
*Mjöla bordet och kavla ut degen till en rektangel
*Bred ut ketchup och lägg på fyllningen, rulla ihop och skär i ca 20 bitar.
*Lägg på bakplåtspapper och låt jäsa i ca 65 min.
*Pensla med ägg och oregoano.
*Grädda i 250grader ca 10-15 min



Vanliga pizzabullar:
50g smör
5 dl mjölk
50g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 st ägg
13 dl mjöl.


Fyllning: Samma som ovan.

Gör så här:
*Värm mjölken fingervarmt och lägg i smöret.
*Rör ut jästen i mjölkblandningen
*Tillsätt resterande ingredienser
*Låt jäsa i 30 min
*Dela degen i två rektanglar och bred på fyllningen
*Rulla ihop och skär vardera i ca 20 bitar
*Jäs i 15-20 min, pensla med ägg och oregoano
*Grädda i 225 grader i ca 10 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar