28 maj 2010

GI Moussaka

Igår gjorde vi moussaka och det blev mycket gott. Jag har bara gjort "falsk" moussaka innan på potatis, men det blev gott med aubergin också..

Här kommer receptet til 4 pers:

2 st stora Auberginer
600g lammfärs (jag tog nöt)
2 gula lökar
200g tomatpure (1 tub)
2 dl riven parmesan
2 dl grädde
1 ägg.

Gör så här:


- Skiva auberginerna på längden ca 1 cm breda och stek dom gyllenbruna med olja i stekpanna.
- Hacka löken och fräs i olja. Lägg över löken i en gryta.
- Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i grytan.
- Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och grovmalen peppar. Koka upp och rör om ordentligt.
- Smörj en ugnsfast form. Varva auberginer, parmesan, och köttfärs i formen.
- Vispa upp ägget och blanda i grädden, slå blandningen över moussakan.
- Grädda moussakan i ugn på 175 grader i ca 45 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar