Och det blev vääldigt gott tycker jag, och Fidde med för den delen.. Så därför måste jag ju bara dela med mig av receptet här...
Basilikamarinerad sparris med salami och kyckling
4 pers
- 4 kycklingfileér
- 1 paket (300g) ICA fryst grön sparris
- ½ kruka basilika (jag tog 1 hel)
- 50g salami
- 2 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 krm salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar (jag tog 2 krm)
Gör så här:
- Koka sparrisen enligt förpackningen
- Strimla salamin och basilikan
- Blanda samman olivolja, vinäger, salt, peppar och 2 msk av sparrisens kokspad
- Lägg upp sparrisen på tallrikar och strö över basilika och salami.
- Skeda över marinaden och ställ i kylskåp ½-2 timmar
- Stek kycklingen under tiden med lite olivolja, salt och citronpeppar
- Servera sparrisen tillsammans med kycklingen och riv gärna lite parmesan över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar